שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

43# אלונה ברקת

בעלי קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע

ההברקה הפכה למסורת, המהפך הפך לשגרה והפריפריה הפכה למרכז – לפחות בכל מה שנוגע לליגת העל בכדורגל: לפני שבועות ספורים זכתה הפועל באר שבע באליפות המדינה בפעם השלישית ברציפות והחמישית בתולדותיה, לאחר כ-40 שנה של דשדוש במדבר הספורטיבי של ישראל.

מי שמצעידה מאז 2007 את המועדון הדרומי היא אשת העסקים אלונה ברקת (49), רעייתו של איש העסקים המיליונר אלי ברקת (אחיו של ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים). תחת הנהלתה של ברקת, בוגרת תואר ראשון ושני בהיסטוריה של המזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית, המועדון לא רק עשה היסטוריה בענף הכדורגל, אלא גם השתלב היטב במגמת ההתעוררות הכללית שחווה באר שבע בשנים האחרונות. התעקשותה של ברקת, שבעצמה גרה עדיין בתל אביב, ששחקני הקבוצה, לרבות כוכבים שמצטרפים אליה מחו"ל, יגורו בעיר, תרמה מאוד להעלאת קרנה.

למרות האליפות, זאת לא היתה שנה קלה עבור הפועל באר שבע, וברקת נדרשה להתמודד עם מספר אירועים שהותירו חותם תקשורתי חריף. שיר צדק, בלם הקבוצה, הושעה על ידי בית הדין של אופ"א בתחילת העונה בעקבות שימוש בחומר אסור, שהתגלה בבדיקות שנערכו לו ערב משחקה של באר שבע במסגרת הליגה האירופית. ברקת ערכה באותו ערב מסיבת עיתונאים והודיעה בעצמה על השעיית השחקן, ורק שבועות ארוכים לאחר מכן נודע כי היה מדובר בשימוש בתום לב בחומר מסוג אוקטופמין. נוסף על כך, את העונה האירופית שלה סיימה באר שבע מוקדם מאוד, לאחר הפסדים צורמים ליריבות שאינן עולות עליה באיכותן; כוכב הקבוצה, מאור בוזגלו, עזב אותה לאחר פיצוץ מתוקשר ביחסיו עם המועדון ועם בעליו; ואם לא די בכך, רצף של פציעות חריגות היכה בשחקני הקבוצה, כשהבולטת היתה זו של הקפטן והסמל אליניב ברדה, שקרס במהלך אימון לאחר שכדור ניתח על חזהו.

למרות הקשיים והאתגרים, ברקת נחשבת להצלחה כבירה. האישה הראשונה שהיתה לבעלים של מועדון כדורגל בישראל הוכתרה השנה על ידי 48.3% מתוך 18 אלף גולשים באתר ONE בתור "הבעלים של העונה".