שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
רותי ברודו | צילום: עידית בן עוליאל
רותי ברודו | צילום: עידית בן עוליאל

36# רותי ברודו

מסעדנית ואשת עסקים

הופעתה הטלוויזיונית הראשונה של רותי ברודו כשופטת בתוכנית הריאליטי "MKR המטבח המנצח" חשפה לציבור הרחב את המסעדנית הוותיקה והמצליחה, שעומדת בראש קבוצת R2M, אימפריית מסעדות, ביניהן הבראסרי, דליקטסן, הוטל מונטיפיורי, קופי בר, הרצל 16 ועוד, ששינו את התרבות הקולינרית בישראל.

לדבריה, תשע השנים שבהן חיה במנהטן (בין גיל 23 ל-32) השפיעו עליה במיוחד ועיצבו בה את הבחירה לעסוק בתחום המסעדנות.

ברודו החלה את דרכה בעולם המסעדנות בשנת 1994, אז פתחה יחד עם בן זוגה ושותפה לעסקים דאז, מתי ברודו, את הקופי בר ("מודה במבוכה שהוא האיש שעורר בי הכי הרבה השראה. זה עבר לי"). ב-2002 נוספה מסעדת הבראסרי, המגישה מנות בסגנון צרפתי, וב-2008 פתחו את מלון הבוטיק הוטל מונטיפיורי, הכולל מסעדה בסגנון צרפתי ווייאטנמי הנושאת את שם המלון. בשנת 2009 נבחרו ל"מסעדני השנה" על ידי מגזין "על השולחן".

כיום חולשת ברודו על אימפריה המעסיקה יותר מ-700 עובדים במסעדות, ברים ובתי קפה.