שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

סרן ב'

מפקד המעבדה לאיתור מנהרות בעזה, בן 27

בסוף 2017 התמנה סרן ב' למפקד המעבדה לאיתור מנהרות באוגדת עזה. מאז נחשפו בגזרתו 15 מנהרות טרור.

ב' החל את דרכו בצבא כעתודאי, הוא סיים תואר כפול בפיזיקה ובהנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן שובץ בחט"ל (החטיבה הטכנולוגית), אך מהר מאוד הרגיש צורך לעבור לתפקיד שטח. "היה לי ברור שזה משהו שאני מאוד רוצה לעשות. מדובר בתפקיד שמשלב טכנולוגיה ושטח ועוסק בנושא אקטואלי כל כך, זה משהו שקורץ", הוא אומר.

ביומיום מקבלים סרן ב' והמעבדה מידע מודיעיני וגיאולוגי, ובעזרת טכנולוגיה חדשנית למחקר קרקע, הכוללת סריקת תאי שטח וטכניקות לאיתור ומיפוי מנהרות בתוואי שטח שונים, הם מבצעים את הבדיקות שלהם.

 לאחר מכן הם מנתחים את הנתונים שהושגו ומניחים את הערכת המצב המדויקת וההמלצות שהתקבלו על שולחן מפקד אוגדת עזה. ההמלצות מסייעות למפקד להחליט באילו פעולות כדאי לנקוט בהמשך, אילו אזורים נמצאים ברמת סיכון גבוהה יותר, ואיפה נכון להשקיע את המשאבים והמאמצים.

"החיכוך הזה של הטכנולוג, הטכנולוגיה והמציאות בשטח, זה מה שהביא לפריצה גדולה בתחום", מספר ב', שהיה שותף לפיתוח ולשיפור חלק מהטכנולוגיות שבהן משתמשים במעבדה. "בסוף זאת נבחרת די קטנה שחוקרת ומתעקשת על מיקום אופציונלי מסוים של מנהרה, ומיד לאחר מכן חמאס מאבד את אחד הנשקים האסטרטגיים שלו. זאת תחושת סיפוק מאוד גדולה".

השנה קיבלו ב' וצוותו הכרה על פועלם, כאשר יחד עם גורמי ביטחון נוספים, הוענק להם פרס ביטחון ישראל, הפרס היוקרתי ביותר במערכת הביטחון.

אולם דווקא רגע אחר גרם לב' להתרגש במיוחד. "באחד ממופעי פתיחת שנה צילמו עבורנו לקט של תושבים מהעוטף, שפשוט אומרים לנו תודה – זה חימם מאוד את הלב ויצר משמעות גדולה למה שאנחנו עושים פה".